CODE ROOD

Code Rood

Docu-fictie over jongeren in complexe probleemsituaties

Deze film geeft een inkijk waar jongeren in complexe probleemsituaties (w.o. huiselijk geweld) mee worstelen, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Doel van de film is een positieve discussie op gang brengen hoe jeugd- en ggz zorg kan aansluiten op de behoefte van deze jongeren. 

Code Rood

Code Rood bestaat uit een fictiefilm (ca. 60 min) met twee verhaallijnen, die van Aya en die van Anne-Lynn. Het komt tot een onverwachte climax. 

Initiatiefneemster en scenarioschrijfster is Larissa Okamba, die in het script zowel eigen ervaringen als die van andere jongeren heeft beschreven.

Filmen in Friesland!

Onze cast en crew staan te trappelen. De draaidagen zijn van 3 t/m 16 augustus. Vol zomer in het prachtige weidse landschap van Friesland, met name Leeuwarden en Harlingen. En deze keuze is heel bewust, als contrast voor de donkerte van de gedachten van Aya.

Fondsen en sponsors hard nodig

Terwijl we de cast, crew en locaties zo goed als rond hebben, het script op scherp, is ons grootste issue dat we nog wél de financiering moeten rondbreien. Want ook al maken we de film met een uitermate vriendelijk budget en we allen op vrijwilligersbasis aan dit project meewerken, zonder fondsen en sponsors kan deze productie niet gemaakt worden. Wil je mede onze executive producer zijn? Doneer dan alsjeblieft middels onze GoFundMe actie.

Volg alle

Code Rood

ontwikkelingen. Of wil je alsjeblieft  een donatie doen  voor het laatste stukje financiering?