CODE ROOD

Code Rood

Docu-fictie over jongeren in complexe probleemsituaties

Deze film geeft een inkijk waar jongeren in complexe probleemsituaties (w.o. huiselijk geweld) mee worstelen, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Doel van de film is een positieve discussie op gang brengen hoe jeugd- en ggz zorg kan aansluiten op de behoefte van deze jongeren.

Code Rood

Code Rood bestaat uit een fictiefilm (ca. 45 min) met twee verhaallijnen, die van Aya en die van Anne-Lynn. De ontmoeting tot de beide jongvolwassenen komt tot een onverwachte climax. Initiatiefneemster en scenarioschrijfster is Larissa Okamba, die in het script zowel eigen ervaringen als die van andere jongeren heeft beschreven. Ze vroeg me in eerste instantie het script te redigeren. Uiteindelijk besloten we samen de film te produceren.

Filmen in Friesland!

Probeer maar eens in twee weken tijd een speelfilm van 45 minuten op te nemen. Dat is heel hard doorwerken! Chapeau voor cast en crew, we hebben peentjes gezweet. De draaidagen waren afgelopen zomer, op werkelijk de aller warmste zomerdagen ooit. Ik koos voor draaidagen vol zomer in het prachtige weidse landschap van Friesland - met name Leeuwarden en Harlingen - als contrast voor de donkerte van de gedachten van Aya.

Hoe staat het ervoor?

Op dit moment zijn we in de laatste fase van de editing en naar verwachting gaat Code Rood dit najaar in première. Daarna zullen we de film aanbieden aan belangstellende binnen de jeugd- en ggz zorg. Met grote dank aan het Prins Bernhard Cultuur Fonds en aan een groot aantal donateurs waardoor we de film konden financieren.

 

Volg alle

Code Rood

ontwikkelingen.

Of  een donatie doen  voor een feestelijke voorpremière voor cast en crew?