PAULINE TEUNISSEN

about me

Scenarist, Regisseur, Producer, Film- en Programmamaker

Na zo’n 1.000 bedrijfsfilms, docu’s, series én een actiethriller – inclusief bed- en vechtscenes – gemaakt te hebben, heb ik vele hoeken van het produceren en regisseren wel meegemaakt. Tel daar bij op een opleiding ScriptAcademy, Documentaire Maken in de Praktijk en verschillende Masterclasses Regie. Ik kan me niets mooiers en leukers voorstellen dan voor of met jou een bijzondere filmproductie, klein of groot, te maken.

Team

Doe ik niet alleen natuurlijk. In de inmiddels bijna 11 jaar van film maken heb ik een fijn en groot netwerk opgebouwd van cameramensen, editors, licht- en geluidgabbers, voice-overs, visagisten, acteurs en studio’s in alle soorten en maten. Elke keer is het weer een feestje om met elkaar te werken aan iets moois waar je samen trots op kan zijn.

Wat ik heb met media, film en televisie?

Als kind al was ik gefascineerd door wat de televisie in de huiskamer bracht. Inmiddels zijn er vele manieren om verhalen de wereld in te helpen. Verhalen uit een andere tijd, een ander land of een ander hoofd. Verhalen die inspireren, je iets leren, tot denken aanzetten, of je ‘gewoon’ even uit je werkelijkheid halen. Mooi hè?

En dan nog de borstklopperij :-).

Wat zeggen anderen over werken met mij?

Connecten?
Volg mij op LinkedIn 

Het is heel bijzonder om mee te maken hoe iemand anders dan jijzelf, in staat is jouw eigen ideeën te verbeelden, om een wijze die veel verder gaat dan je zelf ooit had bedacht. Pauline is in staat op een speciale manier te luisteren, hetgeen je zegt om te zetten naar concept en idee en vervolgens te vangen in beeld. Zij heeft een scherpe geest en verfijnd oog voor zowel overzicht als detail. Tel daarbij een zeer plezierige wijze van omgang. Het was absoluut een genoegen!

Hermannus Stegemann
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Pauline heeft samen met haar uitstekende team gezorgd voor een waanzinnige verfilming van ons maatschappelijk project.

Erik Groen
ENGIE

Zowel op de set als bij de voorbereidingen weet Pauline precies wat ze wil en draagt dit ook professioneel uit naar de rest van cast en crew. Pauline is een zeer gedreven, aardige, en kennisvolle vrouw. Ze is de beste regisseuse die je kan hebben.

John Gielissen
producent Tweede kans

Pauline is een talent in uitdenken van videoscenario's.

Madelon Dik

Pauline heeft met veel geduld, wijsheid en inzet en ruimte voor eigen inbreng ons idee tot werkelijkheid gebracht. Een ongelooflijk leuk en leerzaam proces wat dankzij haar heeft geleid tot twee prachtige mini documentaires.

Gerrit Jan Mulder
Radboudumc

Pauline Teunissen: voor een goede visie, het lachten en zeker ook het advies. Je bent zo heerlijk nuchter op de set. We hebben veel van jouw ‘down to earth method’ geleerd.

Melvin Gijzen
ass. director, D.O.P. La Crea

Pauline begreep meteen wat we wilden en kwam ook snel met leuke ideeën voor onze commercial. Ik heb Pauline leren kennen als doortastend, creatief, open, scherp en initiatiefrijk. Ze ziet snel wat er moet gebeuren, regelt en regisseert het dan ook.

Bureau Bind

Je regisseert met bravoure, je eigen stijl en met passie.

John Gielissen
producent en acteur

Pauline, ik vind jou echt een hele goede regisseuse. Iemand die serieus kan zijn, maar waar je ook mee kan lachten. Topper! Xxx

Daniëlle van der Zalm
Actrice

Aan jouw adviezen heb ik echt veel gehad. Het heeft mijn spel echt naar een hoger niveau gebracht. Dankjewel, Pauline.

Ron de Groen
Acteur